Prymat Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych 40 gTekst dotyczący alergenówProdukt może zawierać:
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler i
orzeszki ziemne.
Składnikikoper: łodygi i nasiona, czosnek, chrzan,
gorczyca biała
Wartości odżywcze
| Wartość odżywcza w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1470 kJ/ 350 kcal |
Tłuszcz | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 45 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 19 g |
Sól | 0,23 g |
Nazwa produktu uregulowana prawnieMieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych - suszona mieszanka przyprawowa.
MarkaPrymat
Cechybez dodatku: glutaminianu sodu, barwników
Marka standaryzowanaMarka: Prymat
Adres kontaktowyul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Opis produktuKtóż nie zachwyca się doskonałym smakiem ogórków kwaszonych i sezonowych ogórków małosolnych! Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannie dobranej recepturze opartej na świeżych ogórkach, odpowiednich proporcjach przypraw takich jak: chrzan, koper, gorczyca biała, czosnek oraz klasycznej zalewie solnej. Wystarczy przygotować zalewę i w łatwy sposób uzyskać smakowite ogórki.
Dodatkowe informacjeTysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
KontaktPrymat Sp. z o.o.
Zalecenia dla alergikówSeler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
DodatkiDodatek MSG: Nie zawiera
Barwniki: Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanieOgórki kwaszone w ok. 20 dni
Ogórki małosolne w ok. 3 dni
Przygotuj:
- ok. 3 kg ogórków gruntowych
- sól
Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l
Sposób przygotowania:
1 Przygotuj zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody)
2 Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g).
3 Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej wcześniej przygotowaną zalewą.
4 Ogórki kwaszone
Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pozostaw w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.
Ogórki małosolne
Słoiki przykryj ściereczką i pozostaw przez 2-3 dni w temperaturze otoczenia.
Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.
PrzechowywaniePrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Typ oznaczenia datyNajlepiej spożyć przed …
Rodzaj przechowywaniaTyp: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Rozmiar opakowania40
Jednostka (tekst opisowy)g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyćOpakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l
Jednostka (specyficzna)Jednostka (specyficzna): Gramów
Rodzaj opakowaniaTyp: Saszetka
Wymiar liczbowyWymiar liczbowy: 40
WymiarWymagana wysokość na półce: 183
Wymagana szerokość na półce: 131
Wymagana głębokość na półce: 16
WagaWaga brutto: 45
Jednostka sprzedażowaWysokość: 183
Szerokość: 131
Głębokość: 16
Liczba użyćLiczba czynności użycia. użyć/użycia 6
Adres producentaPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotnyPrymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Telefon kontaktowy+48/32/47 33 833
Email kontaktowyprymat@prymat.pl
Adres internetowywww.prymatgroup.pl
Podzielony opis produktuNazwa funkcjonalna: Mieszanka
Wariant: do ogórków kwaszonych i małosolnych